ritningar av brandskydd

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på vanliga frågor gällande leverans, order, faktura, reklamation och retur. Här finns också information om bland annat priser och monteringsanvisningar. 

Leverans

Hur vet jag att min order har skickats?

En leveransbekräftelse skickas till den mailadress som angivits som beställare vid orderläggning. Datum i leveransbekräftelse baseras på när order lämnar vårt lager.

Hur kan jag följa min leverans?

I mejlet med din leveransbekräftelse finns en spårningslänk. Länken tar dig vidare till transportörens spårningssida med information om din leverans. Observera att detta inte gäller vid specialbokade transporter.

Var hittar jag mitt kollinummer?

Du hittar kollinummer/sändningsnummer i mejlet med din leveransbekräftelse. I det mejlet finns även en länk tar dig vidare till transportörens spårningssida med information om din leverans.

Jag har fråga gällande leveranstid på era produkter. Vart kan jag vända mig?

Vi har ett varierat sortiment av färdiga lagerprodukter och måttanpassade takhuvar och galler. Vi strävar alltid efter att leverera din beställning så snabbt och effektivt som möjligt. Via nedan knapp hittar du leveranstider på våra mest sålda produkter. Hittar du inte det du söker? Skriv gärna till oss i chatten eller ring vår växel 036–36 30 90 så hjälper vi dig vidare.

Order

Jag vill ta ut produkter från mitt avrop på avtalad offert, hur gör jag då?

Under kontorets öppettider (måndag-torsdag 7–16 och fredagar 7–13.30) finns vi tillgängliga för dig i vår chatt här på vår sajt. Tar du hellre ärendet via telefon (036–36 30 90) eller mejl funkar det såklart lika bra också.

Kan jag ändra leveransadress på order?

Du har möjlighet att justera din leveransadress på order fram till att transporten har bokats. Önskar du att justera leveransadress efter att transporten har bokats så finns möjligheten kvar mot att ni debiteras en ändringskostnad.

Kan jag ändra eller lägga till artiklar i min order?

Ja, det finns möjlighet till justering av order i viss mån, en eventuell debitering kan komma att ske. Vi finns tillgängliga i chatten under kontorets öppettider (måndag-torsdag 7–16 och fredagar 7–13.30), via mejl eller telefon (036–36 30 90) för att diskutera ditt specifika fall om du har frågor eller funderingar.

Jag skulle vilja lägga en order hos er. Hur gör jag då?

Är du som ny kund intresserad av att lägga en första order hos oss så finns vi tillgängliga i chatten under kontorets öppettider (måndag-torsdag 7–16 och fredagar 7–13.30). Du kan även skicka ett mejl till info@hagab.com, bifoga dokumentet för snabbare hantering. Är du befintlig kund hos oss sen tidigare så finns vi tillgängliga för dig i vår chatt här på hagab.com, eller som alltid via vår info mejl eller telefon (036–36 30 90).

Jag har inte fått en order- eller leveransbekräftelse.

Ordererkännanden skickas alltid till angiven beställare vid orderläggning. Om ditt orderkännande inte har kommit fram så kontakta oss i chatten eller ring till oss 036–36 30 90 så hjälper vi dig.

Jag vill uppdatera/komplettera min offert. Hur gör jag då?

Våra offerter är giltiga i 60 dagar. Om du vill komplettera offerten inom aktuell giltighetstid, vänligen kontakta oss i chatten, ring vår växel 036–36 30 90 eller mejla till vår info mejl. Om din offert har gått ut, vänligen kontakta ansvarig säljare hos oss.

Jag skulle vilja ha en offert från er. Vart kan jag vända mig?

Är du som ny kund intresserad av att få en första offert hos oss så finns vi tillgängliga i vår chatt under kontorets öppettider (måndag-torsdag 7–16 och fredagar 7–13.30). Du kan även skicka ett mejl till vår info mejl, bifoga gärna ifyllt formulär för snabbare hantering. Är du befintlig kund hos oss sen tidigare så finns vi tillgängliga för dig i vår chatt här på hagab.com, eller som alltid via vår info mejl eller telefon (036–36 30 90).

Faktura

Jag har en fråga gällande en faktura som jag har fått av er. Vart kan jag vända mig?

Under kontorets öppettider (måndag-torsdag 7–16 och fredagar 7–13.30) finns vi tillgängliga för dig i vår chatt här på hagab.com. Här svarar vi mer än gärna på dina frågor direkt i webben. Tar du hellre ärendet via telefon eller mejl så funkar det lika bra också. Be att få prata med ekonomiavdelningen om du ringer till vår växel (036–36 30 90).

Jag vill inte ha pappersfaktura från er längre.

Istället för pappersfaktura kan du få fakturor från Hagab till din mejl. Skriv i chatten eller mejla följande uppgifter till vår info mejl: - Företagsnamn - Org.nr - Eventuellt GLN-nummer (om det ska skickas via EDI) - Aktuell mailadress som fakturorna ska gå till (om ni önskar att fakturorna ska skickas i PDF) (Meddela gärna även vart övrig post ska skickas)

Produkt

Jag skulle vilja beställa en produkt i ett unikt material utanför standardsortimentet. Hur gör jag då?

Ett stort urval av våra huvar och galler går att få i olika utföranden och material (aluzink, magestic, rostfri stålplåt eller koppar). Har du önskemål om ytterligare materialval? Eller särskilda mått? Vi finns tillgängliga för dig i vår chatt (måndag-torsdag 7–16 och fredagar 7–13.30) via telefon (036–36 30 90) eller mejl och hjälper dig gärna vidare med dina önskemål.

Jag behöver hjälp att välja styrenhet till era spjäll. Vart kan jag vända mig då?

Vi har tagit fram en enkel guide till våra styrenheter för att du som kund enkelt ska kunna välja rätt styrenhet efter dina önskemål och krav. Har du fortsatt frågor eller fundering finns vi som vanligt tillgängliga i chatten, via telefon (036–36 30 90) eller mejl för att besvara dina frågor.

Vilka kulörer kan jag välja mellan om jag vill lacka en produkt?

I vår målerianläggning finns alltid ett antal RAL-standardkulörer tillgängliga för kortaste leveranstid, läs mer om dessa i vår kulörkarta. Om du önskar andra kulörer finns det möjlighet för oss att köpa polyesterpulver i den önskade kulören. Skriv till oss i chatten, via mejl eller ring oss (036-36 30 90) om du har vidare frågor kring en specifik kulör.

Vad är glanstalet på era kulörer?

Glanstalet för samtliga standardkulörer ligger på 70-80. Se alla färger och läs mer i vår kulörkarta. Skriv till oss i chatten, via mejl eller ring oss (036-36 30 90) om du har vidare frågor kring en specifik kulör.

Jag vill veta mitt pris på en specifik produkt, vart kan jag vända mig då?

Är du som ny kund intresserad av att få pris på en specifik produkt? Vi finns alltid tillgängliga i chatten under kontorets öppettider (måndag-torsdag 7–16 och fredagar 7–13.30). Du kan även skicka ett mejl till oss på vår info mejl, bifoga gärna ifyllt nykundsformulär för snabbare hantering. Är du befintlig kund hos oss sen tidigare finns vi tillgängliga för dig i vår chatt här på hemsidan, eller som alltid via mail eller våra innesäljare på telefon (036–36 30 90).

Jag skulle behöva hjälp att hitta monteringsanvisningar. Vart kan jag vända mig då?

Du hittar våra montageanvisningar under respektive produktsida. Börja med att gå in på aktuell produkt, skrolla ner en bit på sidan och klicka på Dokumentation för att öppna dokumentet "Hagab installation-, drift- och skötselanvisningar *produktnamn*". Om du har vidare frågor så hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Reklamation/Retur

Jag har fått fel produkt.

Om du fått en annan vara än vad som står på din orderbekräftelse så behöver du kontakta kundservice för felsökning och åtgärd. Vänligen fyll i detta dokument och mejla oss för snabbare hantering. Vi finns som alltid tillgängliga i chatten under kontorets öppettider (måndag-torsdag 7–16 och fredagar 7–13.30) för snabba svar.

Jag har fått fel mått på min beställning. Hur gör jag nu?

Om du fått fel mått på beställd vara så behöver du kontakta kundservice för åtgärd. Vänligen fyll i reklamationsdokumentet och mejla till vår info adress för snabbare hantering.

Jag vill reklamera en produkt.

Oavsett om det har uppstått en skada på din produkt eller om du vill reklamera på grund av annan anledning så behöver du kontakta vår kundtjänst. Du når oss som alltid direkt i chatten, via mejl eller via vår telefonväxel (036–36 30 90). Vänligen, bifoga detta dokument till ditt mail så hjälper vi dig vidare i processen så snabbt vi kan.

Jag saknar en tillhörande del till en produkt. Hur gör jag?

Kontakta vår kundtjänst så skickar vi de delar som saknas utan kostnad. För att behandla ditt ärende snabbare, vänligen förbered artikelnumret till den ofullständiga varan och aktuellt ordernumret. Du når oss som alltid direkt i chatten, via mejl eller via vår telefonväxel (036–36 30 90).

Behöver du hjälp?